Tel.+381 24 854 082    Fax +381 24 854 083   |   flexing@flexing.rs

Flexing

Politika privatnosti

Uvod

Prikupljamo i koristimo informacije o pojedincima kako bismo osigurali proizvode  i omogućili određene funkcije na ovoj web stranici.

Takođe prikupljamo informacije da bismo bolje razumeli kako posetioci koriste ovu web stranicu i da im predstavimo pravovremene, relevantne informacije.

Koje podatke prikupljamo

Možemo prikupiti sljedeće informacije:

 • Ime i naziv firme
 • Kontaktne informacije, uključujući e-adresu
 • Demografske informacije, kao što su poštanski broj, preferencije i interesi
 • Ostale informacije koje se odnose na upite klijenata
 • Ostale informacije koje se odnose na posebne ponude i ankete

Kako koristimo ove podatke

Prikupljanje ovih podataka nam pomaže da shvatimo šta tražite od nas, što nam omogućava da isporučimo poboljšane proizvode i usluge.
Konkretno, možemo koristiti podatke:

 • Za naše interne zapise.
 • Poboljšati proizvode koje proizvodimo.
 • Da Vas kontaktiramo kao odgovor na određeni upit.
 • Prilagodite web stranicu za vas.
 • Da vam šaljemo promotivne e-poruke o proizvodima, uslugama, ponudama i drugim stvarima za koje mislimo da bi mogle biti relevantne za vas.
 • Da vas kontaktiramo putem e-pošte, telefona ili pošte radi istraživanja tržišta.

Kolačići i kako ih koristimo

Šta je kolačić?

Kolačić je mala datoteka koja se nalazi na hard drive-u vašeg računara. On omogućava našoj web-stranici da identifikuje vaš računar dok pregledavate različite stranice na našoj web stranici.Kolačići dozvoljavaju web stranicama i aplikacijama da pohranjuju vaše postavke kako bi predstavili sadržaj, opcije ili funkcije koje su specifične za vas. Takođe nam omogućavaju da vidimo informacije o tome koliko ljudi koristi web stranicu i koje stranice obično posjećuju.

Kako koristimo kolačiće (cookies)

Kolačiće možemo koristiti da:

 • Analiziramo web promet koristeći paket analitike. Zbirni podaci o korištenju pomažu da poboljšamo strukturu, dizajn, sadržaj i funkcije web lokacije.
 • Utvrdimo da li ste prijavljeni na našu web stranicu. Kolačić nam omogućava da proverimo da li ste prijavljeni na sajt.
 • Testirajte sadržaj na našoj web stranici. Neki od naših korisnika može vidjeti jedan deo sadržaja, a ostali  drugi deo sadržaja.
 • Čuvamo informacije o svojim preferencama. Internet stranica može predstaviti informacije koje će vam biti relevantnije i zanimljivije.
 • Prepoznamo kada se vratite na našu web stranicu. Možemo prikazati vaš relevantni sadržaj ili pružiti funkcionalnost koju ste ranije koristili.

Kolačići nam ne pružaju pristup vašem računaru ili bilo kakve informacije o vama, osim onog koji ste odlučili podeliti s nama.

Kontrolisanje kolačića

Možete koristiti postavke kolačića vašeg web preglednika kako biste odredili kako naša web-stranica koristi kolačiće. Ako ne želite da naša web stranica sprema kolačiće na vašem računaru ili uređaju, trebate postaviti web preglednik da odbija kolačiće.

Međutim, imajte na umu da to može uticati na funkcionisanje naše web stranice. Neke stranice vam mogu postati nedostupne.

Ukoliko niste promenili preglednik da odbije kolačiće, naša web stranica će izdati kolačiće kada ih posetite.

Kontrolisanje informacija o vama

Kada popunite obrazac i navedete svoje podatke na našoj web stranici, videt ćete jednu kvadratić koji vam omogućuju da:

 • Opt-in za primanje marketinških komunikacija od nas putem e- pošte, telefona, tekstualne poruke ili pošte.

Nikada nećemo iznajmiti, distribuirati ili prodati vaše lične podatke trećim stranama, osim ako nemamo vašu dozvolu ili ako zakon to zahtijeva od nas.

Svi lični podaci koje držimo o vama čuvaju se i obrađuju u okviru naše politike zaštite podataka, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka iz 2018. godine.

Sigurnost

Uvek ćemo bezbedno čuvati vaše informacije.

Da bismo sprečili neovlašteno otkrivanje ili pristup vašim informacijama, implementirali smo snažne fizičke i elektronske sigurnosne mjere zaštite.

Također pratimo stroge procedure kako bismo osigurali da radimo sa svim ličnim podacima u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka iz 1998. godine.

Linkovi sa našeg sajta

Naša web stranica može sadržavati linkove na druge web stranice.

Imajte na umu da mi nemamo kontrolu nad web stranicama izvan našeg domene. Ako pružate informacije web-stranici na koju se povezujemo, mi nismo odgovorni za njenu zaštitu i privatnost.

Uvek budite oprezni prilikom slanja podataka na sajtove. U potpunosti pročitajte pravila o zaštiti podataka i privatnosti web-lokacije.